marți, 24 mai 2016

"MULTUMIRI"

"MULTUMIM" din inima domnului ministru Curaj si echipei de la Ministerul Educatiei Nationale pentru curajul pe care l-au avut de a trimite in scoli manualele pentru clasa a III-a cu o luna inainte de terminarea anului scolar. 

Aceasta generatie este una sacrificata, este o generatie a schimbarii. Schimbarea a aparut din primul an de scoala, de la clasa 0, clasa ce a fost pentru prima data constituita, fara experienta din partea invatatorului si bineinteles fara manuale.
Noi, parintii, am cumparat manuale si caiete auxiliare incepand cu clasa 0. Nu a fost de ajuns introducerea clasei 0, pentru aceasta generatie, capetele luminate de la MEN au schimbat si programa pentru limba romana si matematica si bineinteles manualele vechi nu se mai potriveau. Dupa cum se stie au fost probleme la licitatie si parintii au fost nevoiti sa cumpere din nou manuale si caiete auxiliare. Ajunsi cu greu in clasa a III-a am cumparat din nou manuale si auxiliare deoarece n-am primit manuale de la scoala, iar copiii au trebuit sa invete dupa ceva. In toamna intram in clasa a IV-a si sunt sigura ca nu vom avea manuale si va trebui sa cumparam. Dar, ne-am obisnuit ca in fiecare an, (de 4 ani facem acelasi lucru) la prima sedinta a clasei sa comandam manuale si caiete auxiliare, ce costa aproximativ 150 lei/copil. 
DAR INVATAMANTUL OBLIGATORIU IN ROMANIA ESTE GRATUIT, NU-I ASA DOMNILOR MINISTRI AI EDUCATIEI??
DOMNILOR MINISTRI AI EDUCATIEI DE CE NU ELABORATI UN SINGUR MANUAL SI LASATI LA MANA UNUI INVATATOR SAU PROFESOR SI A UNOR EDITURI SA FACA CE VOR CU EDUCATIA COPIILOR NOSTRI??
O sa va raspund tot eu la aceasta intrebare. Aveti interese sa intretineti in scoli aceasta mafie a manualelor si a culegerilor auxiliare. Scolile au devenit adevarate librarii, iar profesorii si invatatorii agenti de vanzare pentru anumite edituri. Vreti sa pastrati aceasta situatie pentru ca profesorii si invatatorii sa-si rotunjeasca veniturile obligand practic parintii sa cumpere aceste carti.
In afara faptului ca la inceputul fiecarui an suntem obligati sa cumparam aceste carti, mai exista si "Clubul de lectura". Cand am auzit prima data aceste cuvinte m-am gandit la un club in care copiii citesc ceva si apoi discuta despre ceea ce au citit. Dar nu, este de fapt o alta forma de vanzare a cartilor prin intermediul invatatorilor.
In concluzie, rog pe cei ce iau decizii in privinta educatiei sa puna in aplicare ceea ce gandesc atunci cand au si manuale si profesori sau invatatori pregatiti si sa nu uite ca INVATATMANTUL OBLIGATORIU ESTE GRATUIT.
NU NE MAI OBLIGATI SA CUMPARAM MANUALE SI CULEGERI AUXILIARE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMENTATI AICI