sâmbătă, 18 martie 2017

S-A DAT LIBER LA COPIAT!

Saptamana trecuta aproximativ 450.000 elevi au sustinut simularea examenelor de Evaluare Nationala si Bacalaureat. Chiar daca a fost o simulare a unui examen, elevii de la unele scoli si licee, au fost lasati cu buna stiinta sa se inspire din diverse surse. Am vorbit cu cativa elevi de la diverse licee si scoli generale si mi-au spus ca au copiat. Si a fost chiar foarte usor sa copieze. Administratorii site-ului "Dex Online" chiar au facut o gluma si au schimbat cateva definitii ale unor cuvinte. Ei stiau de anul trecut ca numarul de cautari pe acest site a crescut in timpul examenelor, dar n-au fost pe faza. Anul acesta insa, au fost si au schimbat cateva definitii. Bravo, lor!!!! O mica pedeapsa pentru cei care copiaza la examene. Ceea ce ma uimeste este atitudinea acestor profesori, "dascali," care ii lasa pe elevi sa copieze. Am ajuns o tara de plagiatori, de copy-paste, de oameni cu diplome. Nu mai stim sa gandim cu mintea noastra. Am ramas uimita cand mi s-a spus ca promovabilitatea la un anumit liceu din Bucuresti este de 100%. Chiar asa? Acum inteleg. S-a dat liber la copiat! 
Degeaba avem camere de luat vederi in clase! Acesti profesori care se prefac ca nu vad, au distrus generatii de copii. Doamnelor si domnilor profesori, acesti copii pe care ii "instruiti" dumneavoastra acum, va vor da pensia peste cativa ani! Atunci, nu o sa aveti ce lua pentru ca acesti copii pe care ii "pregatiti" vor fi someri cu diplome, care nu platesc taxe si impozite. Cei cativa copii bine pregatiti tot de dumneavoastra, dar la meditatii si pe banii parintilor, vor pleca din aceasta tara. Asa ca, nu va bazati pe ei!  
Au fost si profesori care au dezaprobat farsa facuta de cei de la site-ul DEX ONLINE. "Mi se pare un fals scandal şi o falsă problemă", a fost de părere o  profesoara de limba română. Din punctul meu de vedere nu este o falsa problema, este o problema grava, ce tine de viitorul acestei tari. Un scandal este faptul ca acesti elevi sunt lasati si chiar incurajati sa copieze.
Doamnelor si domnilor profesori, faptul ca lasati elevii sa copieze cu buna stiinta, nu are legatura cu salariile din educatie. Distrugerea invatamantului romanesc porneste de la profesori si se termina cu ministrul, si nu invers. Cat timp profesorul nu-si face datoria in clasa, nu preda ceea ce trebuie sa predea, chiuleste de la ore, intarzie la ore, sta pe telefon in timpul orelor de curs, face "Dirigentie" in loc de materia din programa, ii lasa pe elevi sa copieze la teste si la examene, etc. invatamantul va suferi, iar elevii vor fi slab pregatiti si vor ajunge someri cu diplome.
Daca mai este ceva de salvat, doamnelor si domnilor profesori nu-i mai lasati pe elevi sa copieze!! Haideti sa nu ne mai furam caciula singuri! Haideti sa ne facem fiecare treaba acolo unde muncim!

ACEST ARTICOL NU SE ADRESEAZA PROFESORILOR CARE-SI FAC DATORIA IN SCOLI SI LICEE. DIN FERICIRE, MAI EXISTA CATIVA PE CARE II PUTEM NUMI DASCALI ADEVARATI.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMENTATI AICI