sâmbătă, 28 mai 2016

"Puscaria" de la scoala Maria Rosetti nu s-a terminat


Dupa cum am mai povestit intr-un articol, mai demult, elevii de la clasa a II -a B de la scoala Maria Rosetti se duceau la scoala sa invete, dar se simteau ca la puscarie deoarece nu aveau voie sa iasa in timpul pauzei pe hol decat daca aveau nevoie la toaleta.
SCOALA -PUSCARIE PENTRU ELEVII CLASEI A II-A B DE LA SCOALA MARIA ROSETTI

Acum, in clasa a III-a, au voie sa iasa pe hol, dar numai in dreptul clasei lor. Acum vreo doua saptamani doi baieti au avut "curajul" sa mearga din timpul pauzei in fata salii de sport pentru ca aveau ora de Educatie Fizica. Stateau de vorba in fata salii de sport, cand "i-a prins" doamna invatatoare Rodica Voicu Vulcanean. Dupa ce i-a certat, a vorbit cu profesorul de sport si, drept pedeapsa, nu i-a mai lasat sa participe la ora de Educatie Fizica. Pai, n-am inteles ce a facut. Am intrebat copilul cu ce a gresit si mi-a raspuns ca trebuia sa astepte in clasa pana se suna si apoi sa coboare cu totii catre sala de sport. Si daca era din timpul pauzei in fata salii de sport, care-i problema? Coborau impreuna cu doamna invatatoare catre sala de sport? Nu, doamna sta la cancelarie. Atunci, care-i problema? Problema este ca doamna invatatoare Rodica Voicu Vulcanean are vocatie, este un bun pedagog, este un om corect, ce trateaza in mod egal toti copiii pe care cu drag ii educa. 
Dupa ce ca orele de sport sunt atat de putine, doamna invatatoare ii pedepseste si ii priveaza de ora de sport. Ora de sport inseamna sanatate pentru acesti copii care sunt obisnuiti sa stea pe scaun aproape toata ziua ( la scoala, acasa la lectii, in masina, etc.). Nu m-am lamurit inca conform carui regulament a aplicat doamna invatatoare aceasta pedeapsa. Dar astept raspuns in scris de la directiunea scolii.
Dupa acest mic incident, la vreo doua zile, patru baieti din clasa doamnei invatatoare Rodica Voicu Vulcanean au avut din nou "curajul" sa coboare pe holul de la etajul 1, ei avand clasa la etajul 2, in timpul pauzei. Din nou au avut ghinionul sa fie prinsi de catre doamna invatatoare care i-a dus la cabinetul directorului scolii, unde a intrat numai dansa. Bineinteles ca au fost certati pentru "infractiunea" comisa.
Conform ROFUIP 2015 art 31 "Personalul din invatamantul preuniversitar are obligatia de a veghea la siguranta elevilor, in incinta unitatii de invatamant....."deci doamna invatatoare Rodica Voicu Vulcanean ar trebui sa se certe singura si sa se prezinte in fata directorului scolii pentru a raspunde in legatura cu articolul citat mai sus.  
  I-as recomanda doamnei invatatoare Rodica Voicu Vulcanean sa inceapa educatia cu propriii copii care umbla prin toata scoala nestingheriti si, culmea, daca ii intalnesc pe copiii de la clasa mamei, ii ameninta ca ii vor spune mamei ca nu sunt pe holul din dreptul clasei lor sau le spun copiilor ca n-au voie in acea zona. Dar ei au voie? Ei da, pentru ca sunt copiii "doamnei". Acesti copii veneau si in timpul orelor de curs in clasa mamei lor, chiar daca nu erau elevii acelei clase, dar ei aveau religie, ora la care nu participau, dar deranjau clasa la care preda mama lor. In schimb, daca un copil din clasa a III-a B intarzie la prima ora este lasat pe hol toata ora, ceea ce contravine regulamentului scolar. 
Acesti "invatatori" doresc ca elevii lor sa stea in banca nemiscati incepand cu prima ora de curs si pana la ultima, inclusiv pauzele. Ei bine, nu se poate. Sunt copii! Hai sa ne amintim cum eram noi la varsta lor!   
Este scoala o puscarie pentru acesti copii?? Micii "infractori" trebuie pedepsiti??


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMENTATI AICI