duminică, 28 iunie 2015

"COPIII DOAMNEI"

Doamna invatatoare Rodica Voicu Vulcanean de la scoala gimnaziala Maria Rosetti din Bucuresti are 4 copii. Avand 4 copii ne gandim cu totii ca doamna are o experienta vasta in cresterea si educarea lor. Din pacate, nu are nici experienta si nici cunostinte pedagogice sau ceea ce este mai rau, are aceste cunostinte dar nu doreste sa le foloseasca pentru ca nu-i convin. Copiii doamnei Rodica Voicu Vulcanean sunt imprastiati in aceasta scoala incepand cu grupa  0, clasa a II-a si clasa a IV-a, iar unul la gradinita.
Unul dintre copii a fost chiar in clasa la care preda dansa, pana cand noul cod de etica al profesorilor nu i-a mai permis acest lucru, mutandu-l la o clasa paralela.

Doamna prefera sa-i aiba sub aripa sa ocrotitoare si de aceea acesti copii vin in timpul unor ore sau in timpul pauzelor la mama in clasa.
 Avand in vedere ca familia nu este de religie crestin-ortodoxa si copiii doamnei nu participa la orele de religie din propriile clase, vin si participa la ora mamei deranjand orele de curs ale celorlalti copii. Si asta se intampla deoarece in timpul orei, isi intreaba mama ceva, stau 3 copii in banca pentru ca asa a dorit copilul doamnei sa stea cu cineva anume, fetita doamnei umbla prin lucrurile copiilor si se serveste cu ce doreste, ca doar e "fata doamnei" si niciun copil nu poate spune nimic.


In timpul pauzelor vin la mama pentru a-si lua pachetelul cu mancare. Oare de ce pachetelul cu mancare al copilului nu poate sta in ghiozdan, cum stau si alte pachete ale multor copii care se duc la scoala?
Daca fiul meu doreste sa mearga pe hol sau in  alta clasa, in timpul pauzei si daca fiul doamnei il vede ii spune ca nu are voie. Dar ei, copiii doamnei,  in schimb, au voie sa intre in clasa mamei sau sa mearga pe hol. Nu stiam ca acesti copii au mai multe drepturi decat altii, eu credeam ca sunt la fel. Fiul meu nu are voie pe hol sau in alta clasa, in schimb copiii doamnei au voie pentru ca sunt "copiii doamnei"si ei au mai multe drepturi decat obligatii. Ce vor intelege copiii din clasa unde preda aceasta invatatoare? Vor intelege ca viata este nedreapta inca de la inceputul ei, ca alti copii sunt privilegiati pentru ca sunt copiii lui X sau ai lui Y. Asta e viata! Acesti copii, ai doamnei, vor crede ca lor li se cuvin mai multe lucruri si vor fi mereu "mangaiati" de o parte dintre colegele mamei. Dar, cred ca asta este problema doamnei nu a mea. Eu doresc ca fiul meu sa nu mai fie deranjat de "copiii doamnei". Sa nu i se mai interzica de catre copiii doamnei sa se duca intr-un anumit loc, sa nu-i mai umble fata doamnei prin lucrurile din ghiozdan, si chiar sa-i ia din ele, sa nu mai deranjeze orele la care preda mama lor.
M-am prezentat la ora de consultatie cu doamna invatatoare si am indraznit sa-i spun despre aceste probleme pe care le creeaza copiii dansei. Doamna a fost foarte suparata ca am indraznit sa-i spun aceste lucruri si mi-a zis: " Daca erati dumneavoastra in locul meu...."
In primul rand nu sunt, si in al doilea rand nu i-as fi protejat asa pentru ca le-as fi facut mai mult rau.
Doamna ar face bine sa mai citeasca din cursurile de pedagogie si cele de etica ale profesorului, pe care ori nu le-a citit, ori le-a uitat, si sa aplice ce scrie acolo.
Educatia pe care le-o da copiilor ei nu ma priveste prea mult, doar in masura in care afecteaza procesul de educatie al copilului meu.
In aceasta scoala mai sunt si alti copii care nu participa la orele de religie. Acestia ce fac?, ca mama lor nu e invatatoare.
Ministerul Educatiei nu duce lipsa de legi, regulamente, diverse ordine,coduri de etica, avem comisii si comitete, dar degeaba, fiecare face ce doreste.
 In clasa doamnei invatatoare Rodica Voicu Vulcanean, in schimb, daca un copil intarzie este tinut pe hol, daca are vreo abatere de la uniforma (un pulover care nu respecta culoarea ceruta, de exemplu) este atentionat, iar acesti copii au stat inchisi in clasa aproape un semestru in timpul pauzelor, desi regulamentul scolii prevede ca elevii trebuie sa iasa in holul scolii pe timpul pauzei, iar elevul de serviciu trebuie sa aeriseasca clasa.
 Dupa cum observam doamna invatatoare Rodica Voicu Vulcanean respecta regulamentele scolare si codul de etica al profesorului numai cand doreste, adica numai cand se aplica altor copii si nu cand trebuie sa se aplice copiilor ei.
 Bravo, doamna invatatoare, sunteti un exemplu pentru copiii pe care ii educati!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMENTATI AICI