sâmbătă, 29 noiembrie 2014

SCOALA ALTFEL-- NU MAI FACEM NIMIC


MESAJUL FEDERATIEI SPIRU HARET PRIVIND " SCOALA ALTFEL "

http://stiri.tvr.ro/federatia-spiru-haret-le-cere-parintilor-si-profesorilor-sa-nu-contribuie-la-finantarea-scolilor_39429.html

In urma scandalului de la scoala Maria Rosetti, profesorii s-au gandit sa ucida proiectul "SCOALA ALTFEL" un proiect care, dupa parerea mea este foarte bun, dar care nu se poate realiza decat daca doresc profesorii. Le-a sarit in ajutor si Federatia Spiru Haret care a facut un apel la profesori sa nu mai stranga bani pentru a se duce cu copiii la circ sau in alta parte. In anul scolar precedent, la scoala Maria Rosetti unde invata fiica mea, clasa ei nu a iesit din scoala in acea perioada. Nu au vizitat nimic, desi fiind destul de mari (12 ani), si-ar fi putut plati singuri un bilet de intrare oriunde, dar nu au dorit profesorii. Dupa parerea mea este o razbunare. Daca nu mai pot strange bani, nu mai fac nimic. Dar pe cine se razbuna? Pe copii.  

Presedintele Federatiei Spiru Haret, dl Marius Nistor, face un apel catre "dascali" sa nu mai suporte din "salariile de mizerie" necesarul de creta, markere, etc. Dar eu il intreb pe dl Marius Nistor cand au contribuit "dascalii" pentru asa ceva? Pentru ca eu, cu doi copii in scoala Maria Rosetti am platit mereu fondul scolii, fondul clasei, am cumparat manuale si culegeri, am dat bani sa mearga copiii la circ sau in alte parti.
Dupa scandalul cu "invatatoarea spagara" din scoala Maria Rosetti, profesorii nu mai vor sa organizeze nimic pentru "Scoala Altfel", materiile de studiu pentru "Optionale " sunt alese tot de catre ei dupa cum doresc, nu conteaza dorintele copiilor si ceea ce le place, au ajuns sa nu mai primeasca nici macar un buchet de flori. Dar in schimb continua sa ne vanda manuale si culegeri.
Consider ca pentru a face meseria de profesor iti trebuie vocatie, trebuie sa iubesti copiii. Acei profesori care nu mai au sau nu au avut vocatie pentru aceasta meserie si nu doresc sa mai faca nimic pentru ca nu se mai pot strange bani, pot pleca din sistem. Este bine sa-i lasam pe aceea care doresc sa faca ceva pentru copii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMENTATI AICI