sâmbătă, 4 aprilie 2015

Copil de 7 ani traumatizat de "invatatoare"


Un parinte a facut publica inregistrarea audio a unei invatatoare care umileste si jigneste un copil de 7 ani la ora de matematica de la Liceul de Muzica din Cluj. 
"Invatatoarea" i-a pus pe ceilalti elevi sa ii strige in cor colegului lor: "Trezeste-te!".

Aici, puteti vedea inregistrarea
si
http://www.realitatea.net/copil-de-7-ani-umilit-si-batjocorit-de-invatatoare-inregistrari-scandaloase-reactia-scolii_1666743.html

Ce spunea invatatoarea:
”Mă tu ești nebun la cap, unde dracu ai văzut, de ce scrii zero mă băiatule? Pune zero la rezultat. Mă tu ești normal la cap? Mă tu ești normal la cap, tu ești întreg? Unde dracu ai văzut pus acolo? Tu nu ești în stare să urmărești o dată cu noi? Mă tu ești normal, mă băiatule (profesoara începe să ridice tonul)? Tu nu îți poți reveni la ritmul colegilor tăi? Du-te naibii în pregătitoare. Du-te în grădiniță. Pleacă în pregătitoare! Incapabil să te concentrezi. Toți sunt acolo (n.red. fac bine), dar el e pe nicăieri. A scris trei imbecilități pe prima coloană. Mă băiatule, tu ești întreg? Unde îți stă mă capul? Vino dracului la catedră să te păzesc ca pe un copil mic. Jumătate de creier ce esti! Adu-ți scaunul să fii supravegheat ca bebelușii. Bebeluș!”



Desi Inspectoratul Scolar Cluj a fost sesizat, a reactionat numai dupa ce inregistrarile au aparut in presa si a demarat ancheta. Inspectoratul Scolar Cluj va trimite un inspector care va asista la orele de curs ale doamnei invatatoare. De ce mai trimite un inspector care sa asiste la ore? Cine crede ca doamna invatatoare va tipa si va jigni copiii de fata cu un inspector?
Oare ce vor sa demonstreze ca in prezenta inspectorului invatatoarea n-a mai tipat si nu a mai jignit copiii si ca a fost o scapare ? Ca de obicei, vor sa-si acopere mizeriile din sistem.
 Daca nu ar fi aparut inregistrarea in presa, n-ar fi facut nimic si ar fi incercat sa musamalizeze situatia. 

Potrivit directorului liceului, invatatoarea are o vechime de 27 de ani in invatamant si nu a mai avut abateri pana acum. Pai, nu a mai fost prinsa pana acum. Nu cred ca e prima data cand se intampla asa ceva. Nimic nu justifica acest comportament.

Directorul liceului a afirmat ca inregistrarea a fost facuta cu un reportofon pe care parintii i l-au pus copilului lor in ghiozdan, dupa ce acesta le-ar fi spus ca invatatoarea vorbeste urat si tipa la copii.

"Sunt si parinti nemultumiti de faptul ca au fost inregistrati copiii fara acordul lor. Un parinte a cerut instalarea camerelor video in clase pentru a preveni astfel de comportamente ale cadrelor didactice, dar vom face un sondaj sa vedem daca vom instala astfel de camere", a mentionat directorul Liceului de Muzica "Sigismund Toduta".

Ma uimeste reactia celorlalti parinti. Nu inteleg de ce sunt nemultumiti. Eu as fi recunoscatoare pentru faptul ca au demascat un astfel de comportament. Nu se gandesc ca este posibil ca  "invatatoarea"sa-i jigneasca chiar si pe copiii lor?
Parintii acelui copil au facut reclamatie la Inspectoratul Scolar Cluj si au mutat copilul la alta scoala.
Ce vom face, noi parintii, vom muta copilul la alta scoala de fiecare data cand intalnim un astfel de invatator sau profesor? Vom alerga din scoala in scoala de teama ca se vor razbuna pe copil?
Inspectoratul Scolar trebuie sa ia masuri drastice in privinta acestor "dascali".

Acesti "dascali" trebuie scosi din sistem si inlocuiti cu alti profesori care sunt indragostiti de meseria lor si de copii. Periodic trebuie facut un control psihologic pentru a preveni astfel de accidente.
 Aceasta invatatoare a traumatizat o gramada de copii, nu cred ca este singura generatie de copii traumatizati.
Intrebarea urmatoare este: Oare e singura care se comporta asa?
Asteptam un raspuns de la Inspectorate, care sunt pregatite in orice moment sa faca comisii peste comisii, care sa faca anchete peste anchete si sa nu descopere nimic. Totul este bine, domnilor inspectori, bagati mizeria sub pres si sistemul merge mai departe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMENTATI AICI