duminică, 23 noiembrie 2014



MANUALE MULTE + TEME MULTE =GHIOZDANE GRELE + TIMP LIBER ZERO

romania te iubesc pregatiti-pentru-esec-2013-o emisiune de vazut






Ministerul Educatiei lasa la alegerea profesorilor sau invatatorilor manualele si culegerile.Exista mai multe manuale de limba romana sau matematica, de exemplu, si fiecare profesor isi alege manualul dorit. De aceea, chiar daca manualul primit de la scoala este gratuit, profesorul considera ca nu este bun si pretinde parintilor sa cumpere alt manual. In afara manualelor, mai sunt si culegeri, in principal la limba romana si la matematica, pe care parintii sunt obligati sa le cumpere.
Primul vinovat in aceasta "mafie a manualelor" este, bineinteles, Ministerul Educatiei. Castigul profesorilor este de la edituri, care au interes sa vanda cat mai multe manuale si culegeri. Dar problema noastra, a parintilor, este aceea ca distrugem acesti copii datorita temelor pe
care acestia le primesc de la profesorii sau invatatorii lor. Acum, daca avem manuale si culegeri, trebuie sa avem si teme multe. Sa va dau un exemplu, al copilului meu care este in clasa a VII-a. Are intre 5-7 ore pe zi. In ziua in care are 7 ore la scoala, mai invata acasa 2-3 ore si in total ajunge la 9-10 ore/zi de invatat, mai mult decat un adult care are o norma de munca de 8 ore/zi.
Acesti copii, cand mai fac sport, cand se mai plimba prin parc? Doar sambata sau duminica, dar e putin.
Ei primesc si pedepse sub forma de teme suplimentare. Daca au vorbit in ora sau cine stie ce au mai facut primesc pe langa tema curenta o alta tema suplimentara. Pentru a justifica numarul mare de manuale cumparate li se da copiilor o tema cat mai mare, spunand ca vor sa-i faca olimpici. Dar profesorii stiu foarte bine ca pentru a deveni olimpic iti trebuie, pe langa munca, un pic de "sclipire" pe care nu o au toti copiii. Daca lucreaza mult nu este obligatoriu sa ajunga olimpici.
In scoala unde invata copiii mei, Maria Rosetti, anul trecut 2013, Editura Corint a stat in jur de 2 saptamani in holul scolii cu un stand de carti la vanzare. Nu este corect. Scoala nu este librarie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMENTATI AICI